Οδηγίες χρήσης υλικών

Οδηγίες χρήσης στηθοσκοπίου Littmann Master Cardiology της 3M

Οδηγίες χρήσης στηθοσκοπίου Littmann Master Cardiology

Αλλαγή συχνοτήτων με χρήση της μεμβράνης διπλών συχνοτήτων

Το στηθοσκόπιο 3M Littmann Master Cardiology διαθέτει μεμβράνη διπλών συχνοτήτων που σας επιτρέπει να ακροαστείτε τους ήχους τόσο των χαμηλών όσο και των υψηλών συχνοτήτων χωρίς να χρειαστεί να αλλάζετε την πλευρά του κώδωνα.

  • Χαμηλές συχνότητες: Για να ακροαστείτε ήχους χαμηλής συχνότητας ασκείστε πολύ ελαφριά πίεση στον κώδωνα.
  • Υψηλές συχνότητες: Για ακροαστείτε ήχους υψηλότερων συχνοτήτων ασκείστε εντονότερη πίεση στον κώδωνα . Για να ακροαστείτε ήχους χαμηλών/υψηλών συχνοτήτων χωρίς να προσθαφαιρείτε τον κώδωνα, απλώς εναλλάσσετε την πίεση που ασκείτε.

Δείτε εδώ όλα τα στηθοσκόπια Littmann Master Cardiology της 3M

Ρύθμιση ακουστικών:

Το νέο σας στηθοσκόπιο Littmann είναι σχεδιασμένο να εξασφαλίζει άνετη και ηχομονωτική εφαρμογή στα αυτιά. Τα ακουστικά έχουν κατασκευαστεί να ταιριάζουν στη συνήθη ανατομία του ακουστικού πόρου. Τα ακουστικά πρέπει να δείχνουν προς τα εμπρός καθώς τα εισάγετε στους ακουστικούς πόρους σας.

Για να μειώσετε την τάση του ελατηρίου των ακουστικών, κρατήστε τον κάθε βραχίονα στο σημείο καμπής στην άκρη του και απομάκρυνση τους βραχίονες αργά.

Για να αυξήσετε την τάση του ελατηρίου των ακουστικών, πιάστε τα ακουστικά με το ένα χέρι στο σημείο που οι βραχίονες μπαίνουν στον πλαστικό σωλήνα και πιέστε μέχρι ο σωλήνας του ενός βραχίονα να αγγίξει τον σωλήνα του άλλου. Επαναλάβετε όπως απαιτείται.

Για μέγιστη ακουστική απόδοση, το στηθοσκόπιο σας συνοδεύεται από ένα ζεύγος μαλακές κουμπωτές ελιές, κατοχυρωμένης τεχνολογίας 3M Littmann. Το στηθοσκόπιο αυτό διαθέτει έναν μοναδικό σχεδιασμό για την προσαρμογή των ελιών στον ακουστικό σωλήνα. Οι ελιές κουμπώνονται σταθερά στη σωστή θέση. Για να τις αφαιρέσετε, τραβήξτε τες από τα άκρα με δύναμη.

Αφαίρεση της μεμβράνης και καθαρισμός του κώδωνα:

Με την πλευρά της μεμβράνης προς τα πάνω, πιάστε τη στεφάνη με τον αντίχειρα και το δείκτη και των δύο χεριών σας και γυρίστε τη στεφάνη για να βγει από την άκρη του κώδωνα. Αφαιρέστε τη μεμβράνη από τη στεφάνη και καθαρίστε τα εξαρτήματα σε σαπουνόνερο ή σκουπίστε τα με οινόπνευμα. Οι επιφάνειες κώδωνα μπορούν να καθαριστούν με οινόπνευμα ή σαπουνόνερο. Στεγνώστε όλα τα εξαρτήματα και τις επιφάνειες διεξοδικά από την επανατοποθέτηση.

Τοποθέτηση και αντικατάσταση της μεμβράνης διπλών συχνοτήτων:

Με την άκρη του δακτύλου σας τοποθετήστε μικρή ποσότητα ταλκ στην εσωτερική επιφάνεια της εύκαμπτης άκρης της μεμβράνης. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθείτε στην τοποθέτηση και θα διατηρήσετε την ομαλή και αθόρυβη εναλλαγή χαμηλών/υψηλών συχνοτήτων. Χτυπήστε τη μεμβράνη με τα δάκτυλα σας για να απομακρύνετε την περίσσεια ποσότητα ταλκ.

Τοποθετήστε την εύκαμπτη άκρη της μεμβράνης μέσα στην εγκοπή της στεφάνης. Ο καλύτερος τρόπος είναι αν ξεκινήσετε με τη στεφάνη τοποθετημένη επάνω από την ευανάγνωστη πλευρά της μεμβράνης.

Εξετάστε τον δακτύλιο για να βεβαιωθείτε ότι η εύκαμπτη άκρη έχει εισχωρήσει κανονικά μέσα στη στεφάνη. Αν χρειαστεί, λυγίστε την τοποθετημένη μεμβράνη πιέζοντας την εξωτερική άκρη της στεφάνης ανάμεσα στον αντίχειρα και τα δάκτυλα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία λυγίσματος αφού περιστρέψετε τη διάταξη κατά ένα τεταρτημόριο.

Για να στερεώσετε τη στεφάνη με τη μεμβράνη στον κώδωνα, περάστε την εγκοπή της στεφάνης (με τοποθετημένη τη μεμβράνη) γύρω από τον κώδωνα σε σημείο και κρατήστε την στη θέση της με τους αντίχειρες σας.

Κυλήστε αργά τη στεφάνη γύρω και πάνω από την άκρη του κώδωνα χρησιμοποιώντας και τους 2 αντίχειρες, κινούμενοι σε αντίθετες κατευθύνσεις γύρω απ’τον κώδωνα.

Εξετάστε την άκρη όπου η μεμβράνη περνάει στη στεφάνη για ομοιόμορφη συγκράτηση. Μπορείτε να κάνετε μικρές προσαρμογές αν τραβήξετε ελαφρώς και απομακρύνετε τη στεφάνη γύρω από τη μεμβράνη, δίνοντας την ευκαιρία στη μεμβράνη να πάει στη θέση της.

Προσαρμογέας ειδικών εφαρμογών:

Με το στηθοσκόπιο 3M Littmann Master Cardiology επιτυγχάνεται απόλυτη στεγανότητα στην επαφή μεταξύ του κώδωνα και της επιδερμίδας. Μάλιστα, ο προσαρμογέας ειδικών εφαρμογών εξασφαλίζει απόλυτη στεγανότητα για ακρόαση μικρών σημείων μειώνοντας τη διάμετρο του κώδωνα. Είναι ελαστικό και άνετο, ιδιαίτερο χρήσιμο για: παιδιατρικούς ή αδύναμους ασθενείς, γύρω από επιδέσμους καθώς και για εκτίμηση καρωτίδων.

Ο προσαρμογέας ειδικών εφαρμογών προορίζεται για εφαρμογή πάνω από τη διαφραγματική πλευρά του κώδωνα και αυξάνει την ανίχνευση τόσο των χαμηλών όσο και των υψηλών συχνοτήτων βελτιώνοντας τον εντοπισμό της πηγής.

Τοποθετήστε τον προσαρμογέα πάνω στον κώδωνα πιέζοντας τον πάνω από το διάφραγμα. Μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα τραβώντας τον από τον κώδωνα. Μπορείτε να τον καθαρίσετε σκουπίζοντας τον με οινόπνευμα ή ζεστό σαπουνόνερο.

Γενική χρήση και συντήρηση:

  • Αποφύγετε την υπερβολική θερμότητα, το κρύο, τους διαλύτες και τα έλαια.
  • Όλο το στηθοσκόπιο μπορεί να καθαριστεί με οινόπνευμα ή σαπουνόνερο.
  • Οι ελιές μπορούν να αφαιρεθούν για σχολαστικό καθαρισμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε πως το στηθοσκόπιο δεν πρέπει ποτέ να εισάγεται ολόκληρο σε οποιοδήποτε είδος υγρού ή να αποστειρώνεται σε ατμό. Εάν υπάρξει ανάγκη απολύμανσης του στηθοσκοπίου μπορείτε να το καθαρίσετε με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη.

Κατεβάστε κινητό σας τη διαδραστική εφαρμογή της 3Μ για την εκμάθηση της σωστής χρήσης όλων των στηθοσκοπίων Littmann.

Leave a Comment

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

ADVANCED Healthcare Χιλιάδες προϊόντα υγείας με ένα κλικ στα χέρια σας!
Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.
Send